| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
ja_1990123
|
Wysłany: Czw, 10 Cze 2010, 19:43 Temat postu: Dozór kuratora- problem |
|
|
Witam, dostałem w kwietniu wyrok sądowy w który uznano mnie winnym pokrzywdzenia mienia i mam spłacić kwotę pieniężną, odpracować przez 7 miesiecy 25 h w mies. roboty społeczne i dozór kuratora. Po otrzymaniu pisma udałem się do radcy prawnego, ze względu że nigdy nie miałem do czynienia z prawem i nie miałem pojęcia jak to wszystko się potoczy. Głównie chodziło mi o dozór kuratora i powiedziano mi, że dostane jakieś pismo na stawienie sie u niego, czy też pismo kto mi został przyznany, bo oczywiście prace jakie mam odrobić musze ustalic z kuratorem. Niestety do tej pory nie otrzmałem żadnego pisma, listu etc i boję się czy czasem to ja gdzies nie powinienem się stawić? :( choć nie mam pojęcia gdzie. proszę wyjasnijcie mi czy to ja muszę się z kimś skontaktować, czy dostane jakieś zawiadomienie?
Prosze o szybką odpowiedź. Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Krzysiek_Koszalin
|
Wysłany: Pią, 11 Cze 2010, 12:03 Temat postu: |
|
|
na pewno dostaniesz z sądu informację, kto będzie sprawował nad Tobą dozór oraz gdzie i kiedy masz się stawić do wykonania pracy na cel społecznie użyteczny.
mam tylko nadzieję, że nie zmieniłeś w międzyczasie miejsca zamieszkania oraz odbierasz wysyłaną do Ciebie korespondencję .
jeśli jednak od daty uprawomocnienia się wyroku upłynął więcej niż miesiąc, proponuję odwiedzić kuratora w sądzie i spytać się co i jak w Twojej sprawie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ja_1990123
|
Wysłany: Pon, 14 Cze 2010, 06:56 Temat postu: |
|
|
miejsca zamieszkania nie zmieniałem, tylko zastanawiający jest fakt o braku wiadomosci. Wielkie dzięki za informacje, miałbym tylko jeszcze jedno pytanie. Do tego kuratora powinienem sie zgłosiac w swoim regonie?
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Krzysiek_Koszalin
|
Wysłany: Wto, 15 Cze 2010, 10:19 Temat postu: |
|
|
do właściwego z uwagi na miejsce Twojego zamieszkania. jeśli jesteś z Koszalina, to mogę powiedzieć Ci, który kurator prowadzi Twoją sprawę . jeśli nie, to dowiesz się tego w sekretariacie zespołu kuratorskiego lub w dowolnym pokoju, w którym kuratorzy pracują. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|