Strona domowa Rejestracja  ::  FAQ  ::  Szukaj  ::  Użytkownicy  ::  Grupy 
Forum WSKS Strona Główna
 Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  :  Zaloguj 

Dozór kuratora- problem

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WSKS Strona Główna -> Chcę zostać kuratorem...
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ja_1990123

PostWysłany: Czw, 10 Cze 2010, 19:43    Temat postu: Dozór kuratora- problem Odpowiedz z cytatem

Witam, dostałem w kwietniu wyrok sądowy w który uznano mnie winnym pokrzywdzenia mienia i mam spłacić kwotę pieniężną, odpracować przez 7 miesiecy 25 h w mies. roboty społeczne i dozór kuratora. Po otrzymaniu pisma udałem się do radcy prawnego, ze względu że nigdy nie miałem do czynienia z prawem i nie miałem pojęcia jak to wszystko się potoczy. Głównie chodziło mi o dozór kuratora i powiedziano mi, że dostane jakieś pismo na stawienie sie u niego, czy też pismo kto mi został przyznany, bo oczywiście prace jakie mam odrobić musze ustalic z kuratorem. Niestety do tej pory nie otrzmałem żadnego pisma, listu etc i boję się czy czasem to ja gdzies nie powinienem się stawić? :( choć nie mam pojęcia gdzie. proszę wyjasnijcie mi czy to ja muszę się z kimś skontaktować, czy dostane jakieś zawiadomienie?
Prosze o szybką odpowiedź. Pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Krzysiek_Koszalin

PostWysłany: Pią, 11 Cze 2010, 12:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

na pewno dostaniesz z sądu informację, kto będzie sprawował nad Tobą dozór oraz gdzie i kiedy masz się stawić do wykonania pracy na cel społecznie użyteczny.
mam tylko nadzieję, że nie zmieniłeś w międzyczasie miejsca zamieszkania oraz odbierasz wysyłaną do Ciebie korespondencję Wink.
jeśli jednak od daty uprawomocnienia się wyroku upłynął więcej niż miesiąc, proponuję odwiedzić kuratora w sądzie i spytać się co i jak w Twojej sprawie.
Powrót do góry
ja_1990123

PostWysłany: Pon, 14 Cze 2010, 06:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

miejsca zamieszkania nie zmieniałem, tylko zastanawiający jest fakt o braku wiadomosci. Wielkie dzięki za informacje, miałbym tylko jeszcze jedno pytanie. Do tego kuratora powinienem sie zgłosiac w swoim regonie?

Pozdrawiam
Powrót do góry
Krzysiek_Koszalin

PostWysłany: Wto, 15 Cze 2010, 10:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

do właściwego z uwagi na miejsce Twojego zamieszkania. jeśli jesteś z Koszalina, to mogę powiedzieć Ci, który kurator prowadzi Twoją sprawę Wink. jeśli nie, to dowiesz się tego w sekretariacie zespołu kuratorskiego lub w dowolnym pokoju, w którym kuratorzy pracują.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WSKS Strona Główna -> Chcę zostać kuratorem... Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: